Nieuws

 • Beetje groen, grote invloed

  Natuur helpt mensen om gezond te blijven, blij te worden en stressvolle ervaringen te verwerken. Een klein beetje natuur of groenbeleving dicht in de buurt heeft vaak al een verassend groot effect.

 • 23 september ‘Groene burendag’ met 17.000 bloembollen via Groene Loper Zwolle

  ‘Burendag’ is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement op de 4e zaterdag in september. Groene Loper Zwolle maakt er een ‘groene burendag’ van. Met hulp van het Oranjefonds worden aanstaande zaterdag maar liefst 17.000 biologische bollen geplant!

 • Zonovergoten start Groene Loper Hof van Twente

  Op zondag 10 september verzamelden zich 17 mensen op het terrein van de Stadslandbouw Hof van Twente in Goor om te helpen bij de oogst van zonnebloemen; de officiële start van de Groene Loper Hof van Twente!

 • Meer groen voorkomt hittestress in steden

  Meer groen in de stad is één van de belangrijkste oplossingen voor hittestress en andere problemen die voortkomen uit klimaatverandering, aldus de Tweede Kamer.

 • 4 november: Natuurwerkdag

  Op zaterdag 4 november is de eerstvolgende editie van de Natuurwerkdag. Als je dit jaar met een locatie mee wilt doen met de Natuurwerkdag is het NU het moment om jouw locatie op de kaart te zetten. 

 • Knipselkrant Groene Lopers voorjaar 2017

  De Groene Loper Overijssel blikt in de nieuwe knipselkrant terug op een groen en succesvol voorjaar van 2017!

 • Verslag netwerkbijeenkomst 12 juli 2017

  Op 12 juli vond er weer een netwerkbijeenkomst plaats in het kader van de Groene Lopers Overijssel. Tijdens de bijeenkomst maakten we met 40 Groene Loper-deelnemers een fietstocht langs een aantal initiatieven van Groene Loper Vechtdal.

 • Maak je straat groen tijdens Burendag 2017

  Op 4 juli 2017 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds.

 • Groene Loper IJsseldelta bezoekt Wilsum

  Maandagavond 19 juni trok een grote groep mensen door de uiterwaarden bij Wilsum. In het kader van de Groene Loper IJsseldelta kwamen initiatiefnemers van lokale ‘groene’ projecten uit het gebied, betrokken organisaties en andere geïnteresseerden bij elkaar om elkaar…

go

Kernteam Groene Loper Overijssel
Marrit Klompe (Provincie Overijssel)
Peter Mol (IVN Overijssel)
Jessica Winter (Landschap Overijssel)
info@groeneloperoverijssel.nl