Meer leren

Tekening: Lex DirksePresentaties van netwerkbijeenkomsten

De Groene Lopers in Overijssel maken onderdeel uit van een breed netwerk in Overijssel: Leren voor Duurzaam Overijssel.  Uit de naam van dit brede netwerk blijkt dat ‘leren’ een essentieel onderdeel is. De netwerkbijeenkomsten van de Groene Lopers  staan dan ook voor een groot deel in het teken van ‘leren van elkaar’. De deelnemers van de verschillende Groene Lopers in Overijssel leren niet alleen van elkaar, maar ook van externe deskundigen.

Voor alle presentaties van de netwerkbijeenkomsten klik hier.

 

 

Meer leregroenn over Groene Lopers in vakblad Groen

In dit artikel, gepubliceerd in vakblad Groen in december 2016, lees je meer achtergrond over de Groene Lopers Overijssel.

                                            Groene Lopers in Vakblad Groen Dec ’16

Publicatie ‘Minder gedoe voor vrijwilligers’Minder gedoe voor vrijwilligers

Zorgen dat vrijwilligers leuker, makkelijker en beter hun werk kunnen doen. Dat klinkt toch als muziek in de oren! Gemeenten en kabinet werkten daar afgelopen jaren aan. Welke maatregelen zijn precies genomen? En vooral, wat kunnen vrijwilligersorganisaties zelf ondernemen? Vereniging NOV brengt een digitale vrijwilligerskrant die deze informatie bundelt. Met onder andere informatie over het aanboren van andere inkomstenbronnen, verzekeringen, regels bij een uitkering, veiligheid, en tips in het contact met de gemeente. Lees de online publicatie hier.

Hulp bij fondsen

Loesje Workshop

Loesje is in de jaren 80 ontstaan, de tijd van de demonstraties en de tijd dat mensen goed wisten uit te drukken wat ze niet wilden. Je wist waar iedereen tegen was. Maar wat je niet wist, was waar mensen vóór waren. Daar wilde Loesje verandering in aanbrengen. Met leuke, humoristische, eenvoudige, aansprekende en soms kritische spreuken op posters wil ze mensen inspireren en aan het denken zetten.

Tijdens deze workshop hebben wij allemaal geleerd een beetje als Loesje te denken en hebben we eraan geproefd hoe wij onze eigen Groene Lopers op een speelse manier onder de aandacht kunnen brengen.

go

Kernteam Groene Loper Overijssel
Marrit Klompe (Provincie Overijssel)
Peter Mol (IVN Overijssel)
Jessica Winter (Landschap Overijssel)
info@groeneloperoverijssel.nl