Meer leren

Tekening: Lex DirksePresentaties van netwerkbijeenkomsten

De Groene Lopers in Overijssel maken onderdeel uit van een breed netwerk in Overijssel: Leren voor Duurzaam Overijssel.  Uit de naam van dit brede netwerk blijkt dat ‘leren’ een essentieel onderdeel is. De netwerkbijeenkomsten van de Groene Lopers  staan dan ook voor een groot deel in het teken van ‘leren van elkaar’. De deelnemers van de verschillende Groene Lopers in Overijssel leren niet alleen van elkaar, maar ook van externe deskundigen.

Voor alle presentaties van de netwerkbijeenkomsten klik hier.

 

 

Meer leregroenn over Groene Lopers in vakblad Groen

In dit artikel, gepubliceerd in vakblad Groen in december 2016, lees je meer achtergrond over de Groene Lopers Overijssel.

                                            Groene Lopers in Vakblad Groen Dec ’16

Publicatie ‘Minder gedoe voor vrijwilligers’Minder gedoe voor vrijwilligers

Zorgen dat vrijwilligers leuker, makkelijker en beter hun werk kunnen doen. Dat klinkt toch als muziek in de oren! Gemeenten en kabinet werkten daar afgelopen jaren aan. Welke maatregelen zijn precies genomen? En vooral, wat kunnen vrijwilligersorganisaties zelf ondernemen? Vereniging NOV brengt een digitale vrijwilligerskrant die deze informatie bundelt. Met onder andere informatie over het aanboren van andere inkomstenbronnen, verzekeringen, regels bij een uitkering, veiligheid, en tips in het contact met de gemeente. Lees de online publicatie hier.

Hulp bij fondsen 

Natuur en Milieu Overijssel stelde een verzameldocument op van subsidies en fondsen voor groene bewonersinitiatieven. Aangezien subsidies en fondsen gaan en komen, en subsidieregels telkens veranderen, is dit een dynamisch document. Je kunt de meest recente versie opvragen bij Alma Streefkerk, via streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Je vindt het document via deze link.

Voor groene bewonersinitiatieven uit Zwolle is een apart overzicht gemaakt. Download het document via deze link.

Sommige subsidies en fondsen hebben geen directe link met groen, natuur of duurzaamheid. Vaak zijn dit fondsen die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of maatschappij. Een buurttuin kan bijvoorbeeld als middel dienen om deze afstand te verkleinen. Door met andere bewoners in de tuin te werken, komen mensen met elkaar in contact en dat kan tot mooie dingen leiden. Daarom zijn deze subsidies en fondsen ook opgenomen in dit document.
Weet je een subsidie die niet in dit document staat? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie of fonds, of bij het schrijven van een projectplan? Neem dan gerust contact op!

Contactgegevens:
Alma Streefkerk
Projectleider Educatie, Communicatie en Participatie, Natuur en Milieu Overijssel
038-4250993
streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl
www.natuurenmilieuoverijssel.nl 

 

Loesje Workshop

Loesje is in de jaren 80 ontstaan, de tijd van de demonstraties en de tijd dat mensen goed wisten uit te drukken wat ze niet wilden. Je wist waar iedereen tegen was. Maar wat je niet wist, was waar mensen vóór waren. Daar wilde Loesje verandering in aanbrengen. Met leuke, humoristische, eenvoudige, aansprekende en soms kritische spreuken op posters wil ze mensen inspireren en aan het denken zetten.

Tijdens deze workshop hebben wij allemaal geleerd een beetje als Loesje te denken en hebben we eraan geproefd hoe wij onze eigen Groene Lopers op een speelse manier onder de aandacht kunnen brengen.

go

Kernteam Groene Loper Overijssel
Marrit Klompe (Provincie Overijssel)
Peter Mol (IVN Overijssel)
Jessica Winter (Landschap Overijssel)
info@groeneloperoverijssel.nl